Quicktime sound export?

  • Posted: 10 February 2002 01:05 PM

    Firby
    Joined: Dec 30, 2001
    Posts: 31 Posted: 2002-02-09 11:59   
    ————————————————————————————————————
    Why doesn’t QT export the sound of an mpg?
    I want to convert an mpg to a DV-Stream with QT Pro. it does export and all, but without sound! How do I get it to export sound as well???
    _________________
    *burps*
    ————————————————————————————————————
                      
    EDGar
    TMO Mac Specialist
    Joined: Nov 03, 2001
    Posts: 439 Posted: 2002-02-09 12:40   
    ————————————————————————————————————
    you might have better luck with this in the Digital Imaging forum.

    Can you export to any other formats and keep sound? what about just using a different codec in QT? I take it the .mpg file plays fine before hand?
    ————————————————————————————————————
               
    Firby
    Joined: Dec 30, 2001
    Posts: 31 Posted: 2002-02-10 04:49   
    ————————————————————————————————————
    Yup, the .mpg plays well. But I have no luck with different codecs as well. no sound anywhere.

    *goes off to post the same in Didital Imaging*


    this is what I posted in OS X Help, because I didn’t know where it fits. So, any idea anyone?

     

    Signature

    *burps*

         
  • Avatar

    Posted: 10 February 2002 01:15 AM #1

    I have run into this problem myself a few times.

    Some MPEG files I have no problem exporting the sound from. Others, I cannot seperate the sound track for nothing. I also cannot export to DV Stream or any other file type with sound while using Quicktime.

    I believe it is in the way that the files are coded. That the people who originally encoded these files set up either a parameter that does not allow the sound to be transfered apart from the video, or not at all.

    I have had limited success with Terran Cleaner 5 with some files. Toast 5 Titanium has handled some others to where I can export sound.

    I think that this problem might just be fixed with the awaited update to MPEG-4 in Quicktime 5.1. (Hopefully it happens this time! )

    Maybe someone else will have a little bit more info.

    Signature

    Remember what Obi-Wan said to Luke: “Oops! There goes your shirt!”

    Silent Hill Resorts - A forum for the intelligent, mature Silent Hill fan to visit.

         
  • Posted: 10 February 2002 02:51 AM #2

    Is there a way to convert it with Final Cut Pro 2.0? It wants to render the .mpg, and that takes Eons, so I want to know b4 I do that

    Signature

    *burps*

         
  • Avatar

    Posted: 10 February 2002 01:05 PM #3

    I have not tried any of my problem files with FCP 1 or 2.  Can’t help on that front.

    I do know that after using Terran Cleaner and/or Toast 5, I can bring them into iMovie and FCP and do what I want with them.

    I would give it a try. Let it render while you sleep. That is usually what i do.

    Let us know what happens.

    Signature

    Remember what Obi-Wan said to Luke: “Oops! There goes your shirt!”

    Silent Hill Resorts - A forum for the intelligent, mature Silent Hill fan to visit.